Scan

Scan

Meten wat er echt toe doet!

Een goed ontwikkeltraject of een succesvolle organisatieverandering begint met een degelijke analyse. Een zogenaamde 0-meting helpt om goed te kijken waar medewerkers en teams staan en hoe de organisatie er aan toe is. Performability helpt om vooral dat te meten wat er echt toe doet in uw organisatie en daarvoor gebruiken we wetenschappelijk onderbouwde methoden.

Onze filosofie is dat we de analyse samen met medewerkers en leidinggevenden maken. Het gaat immers over henzelf, over hun werk en hun organisatie. Bovendien is het samen maken van de analyse al een deel van de ontwikkeling. In dialoog met elkaar wordt gezamenlijk verkend wat goed werkt en wat nog beter kan, waar de behoeftes van de organisatie liggen en waar de eigen behoeften.

Performability heeft diverse methoden en scans ontwikkeld om analyses uit te voeren, die dienen als input voor de dialoog, concrete prestatieverbetering en gedegen monitoring van de ontwikkeling:

  • Performability Scan: dit is een team scan die onder teamleden heel precies de teamontwikkeling in kaart brengt
  • Employee & Leadership Scan: met deze scan wordt een volledig medewerkersonderzoek uitgevoerd en krijgen leidinggevenden inzicht in de effectiviteit van hun leiderschap
  • Performance Scan: met deze scan worden de belangrijkste prestaties van uw organisatie en team inzichtelijk gemaakt
  • HR & Strategy Scan: deze scan maakt inzichtelijk hoe goed uw organisatiestrategie en HR-strategie op elkaar afgestemd zijn